Oleguer Pujol va mentir al Parlament

Va negar que encara tingués relació amb el gendre de Zaplana, amb qui s'acaba d'embutxacar 11 milions venent un edifici de Prisa
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

Durant la seva compareixença a la comissió del Parlament de Catalunya sobre el frau i l’evasió fiscals i les pràctiques de corrupció política, Oleguer Pujol va assegurar que ja no mantenia cap relació amb Luis Iglesias, soci seu i gendre de l’expresident valencià i exministre Eduardo Zaplana, amb qui s’acaba d’embutxacar 11 milions d’euros.

“Actualment té vostè alguna relació amb el senyor Luis Iglesias?”, li va preguntar el diputat d’ICV-EUiA Joan Mena Arca. “No”, va respondre.

Però el fill petit de l’expresident català i Iglesias, mitjançant Drago Real Estate Partners, van vendre recentment l’antiga seu de Prisa a la Gran Via de Madrid a Amancio Ortega, l’amo d’Inditex. Drago va enllestir l’operació de venda per 89 milions, dels quals, segons l’informe policial remès al jutge Santiago Pedraz, revelat per El Confidencial, gairebé 11 han anat a parar a una societat que comparteixen tots dos.

La Policia ha demanat l’embargament de 5 milions d’Iglesias, quelcom que el jutge Pedraz no es pensa plantejar, publica El Confidencial, fins que no li sigui notificada oficialment la venda d’aquell edifici, moment a partir del qual haurà de decidir si fa cas de la petició o bé se centra només a embargar Oleguer Pujol, com indica la Fiscalia.

Segons els acords signats per Oleguer Pujol i Luis Iglesias, trobats en l’escorcoll de la casa del petit dels Pujol, són partícips al 50% dels negocis conjunts independentment de quina participació en termes reals o registrals consti. D’aquesta manera, aclareix la mateixa informació, qualsevol dels socis podia amagar la seva intervenció en un negoci rere una trama societària on es dissimula que reparteixen al 50% les pèrdues o els guanys tot fent constar els graus de participació formal que considerin convenients.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari