El Govern espanyol persegueix l’odi a Twitter que abans ha deixat córrer

Els Mossos investiguen 17 perfils i 24 piulades sobre l'accident de Germanwings per incitació a l'odi
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

En una actuació paral·lela a la dels Mossos d’Esquadra, que han informat la Fiscalia sobre 24 missatges a Twitter emesos per 17 perfils, el Ministeri de l’Interior ha engegat la seva maquinària per indagar sobre l’origen i l’autoria dels missatges ofensius publicats en aquesta xarxa de microblogging contra les víctimes catalanes de l’accident aeri als Alps francesos del vol Barcelona-Düsseldorf de la companyia Germanwings.

Aquesta reacció governamental contra la incitació a l’odi s’ha trobat a faltar anteriorment en un entorn, el de Twitter, on han proliferat sovint insults i incitacions a l’odi contra diversos col·lectius, entre ells el dels catalans, com ve denunciant l’associació d’advocats Drets.

Una de les últimes escomeses relacionades amb esdeveniments puntuals es va desfermar coincidint amb la manifestació convocada el passat 31 de gener per Podemos a la Puerta del Sol de Madrid. En aquell cas, diversos usuaris van manifestar desitjos de fer esclatar una bomba en la concentració, però no consta que Interior s’hagi afanyat a posat fil a l’agulla.

La persecució dels usuaris de xarxes socials que fan comentaris insultants fou anunciada molt abans, el maig del 2014, pel ministre Jorge Fernández Díaz, arran dels insults a Isabel Carrasco, la presidenta de la Diputació de Lleó que fou assassinada. “Cal netejar les xarxes d’indesitjables”, va declarar llavors.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari