Júnior no pot acreditar ni l’origen de l’herència ni l’enriquiment posterior

Jordi Pujol Ferrusola aporta poques 'primícies' a la jutgessa d'instrucció
Título de la imagen
Título de la imagen

Tot i ser assenyalat per tots els germans com l’únic gestor de l’herència de l’avi Florenci, el primogènit dels Pujol Ferrusola no ha aportat aquest dijous, citat per la jutgessa que instrueix el cas, cap document que pugui acreditar ni l’origen ni el posterior enriquiment dels germans.

Júnior ha justificat com va gestionar el patrimoni a partir de la compra d’un producte financer anomenat ‘làmines financeres’ que van donar uns rendiments exorbitants: des del 1980 fins al 2000, 140 milions de pessetes es van transformar en 8,2 milions d’euros.

Unes làmines opaques que feien que no calgués justificar el nom de la persona que les adquiria. Júnior ha eximit de responsabilitat l’expresident de la Generalitat. Els vuit comptes es van dividir a parts iguals entre els germans i la mare. A partir d’aquí, ha assenyalat l’advocada de ‘Manos Limpias’ que ha presenciat la compareixença a la sortida del jutjat, cada germà va fer allò que va voler amb els diners.

Júnior ha contestat totes les preguntes de la jutgessa però ha rebutjat respondre les de l’advocada de Manos Limpias. El sindicat ha sol·licitat també la imputació de Banco Madrid com a cooperador necessari.

Jordi Pujol Ferrusola s’ha personat aquest dijous a les 9h, una hora abans de la citació, a la Ciutat de la Justícia per declarar davant la jutgessa que instrueix la causa que investiga l’origen de l’herència familiar. Junior ha arribat sol, amb un casc posat, i el seu advocat, Cristobal Martell, ha entrat per l’altra porta del complex judicial una estona més tard. Cinc membres de la família Pujol ja han passat a donar explicacions davant la jutgessa, els pares –tot i que Marta Ferrusola es va negar a declarar- i tres fills imputats.

Després de la recent compareixença de cinc hores davant els diputats de la comissió parlamentària que investiga el frau, el primogènit dels Pujol ha d’explicar a la titular del 31 d’Instrucció com i a on es va gestionar l’herència de l’avi Florenci. Al Parlament va dir que es reservava “les primícies” per a la jutgessa Balfagón.

Altres fronts
Però els diners provinents d’Andorra no són l’única irregularitat que planeja sobre el Júnior. Una de les causes que s’instrueix podria donar un tomb a partir de les informacions que s’han anat coneixent. El 29 de gener, l’intermediari financer suís François de Seroux va anar amb el seu advocat a la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF), a Madrid, per denunciar l’entramat que suposadament s’amaga darrera una operació immobiliària a Panamà.

El financer suís ha denunciat la participació de Pujol Ferrusola i de l’advocat Joan Piqué Vidal en la construcció del port ‘Puerto Verde Atlántico‘, una operació que hauria servit per ‘blanquejar’ 250 milions de dòlars provinents d’un càrtel mexicà de la droga. Júnior també hauria d’aclarir la seva tasca com a “dinamitzador econòmic” al país asteca, on tan bé es mou.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari