Piqué Vidal i la coca

L'advocat defensor de Jordi Pujol en el cas Banca Catalana està acusat de muntar l'estructura societària pel blanqueig de diners del narcotràfic del càrtel de Sinaloa
pique vidal
pique vidal

Finalment, aquest pròxim 23 de març començarà a l’Audiència Nacional de Madrid el judici de l’anomenat cas Tacos, una trama de blanqueig de diners del narcotràfic que dirigia, des de Mèxic, el càrtel de Sinaloa, dels sanguinaris germans Beltrán Leyva. Entre els 17 imputats en aquest sumari hi ha l’advocat Joan Piqué Vidal, que va ser el defensor de Jordi Pujol en el cas Banca Catalana i que està acusat de muntar l’estructura societària a través de la qual s’enviaven a Mèxic els diners obtinguts amb la venda de cocaïna a l’Estat espanyol.

El personatge central d’aquesta trama era una coneguda “estrella” de la cadena mexicana Televisa, Guillermo Ocaña (“Ocañita”), que també actuava com a representant de grups musicals i que s’havia instal·lat a Barcelona, on vivia en un apartament del passeig de Gràcia, 44. Sota la cobertura de ser el delegat de Televisa a Europa, Memo Ocaña era, en realitat, un peó d’Héctor Beltrán Leyva que s’ocupava, des de Barcelona, d’organitzar les transferències i la repatriació dels diners del narcotràfic.

En una operació dirigida per la DEA nord-americana i amb la participació de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera, el jutge Fernando Andreu, titular del Jutjat n. 4 de l’Audiència Nacional, va escapçar aquesta organització en una ràtzia desencadenada el 23 de març de 2005, ara fa deu anys. En una primera fase es va procedir a la detenció de sis mexicans i dos colombians involucrats en aquesta xarxa de narcotraficants i es va interceptar una partida de dues tones de cocaïna que acabava d’arribar de Mèxic i que estava dipositada en una nau industrial de Rubí. (…)

De les investigacions menades pel magistrat Fernando Andreu s’ha establert que Joan Piqué Vidal era l’home de confiança de ‘Memo’ Ocaña a Barcelona i que li va organitzar l’estructura jurídica i financera per fer arribar, per transferències bancàries, els diners al càrtel dels germans Beltrán Leyva sense aixecar sospites. Per això va utilitzar una munió de societats radicades a Barcelona, controlades per testaferros i col·laboradors de l’advocat, entre els quals destaquen Felipe Gutiérrez Moreno i Sebastián Martínez Ferraté, excapità de la Guàrdia Civil.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari