La sanitat privada ja supera la pública

El tancament de plantes deixa els llits hospitalaris públics a Espanya molt per sota de la mitjana de l'OCDE
bellvitge protesta porta
bellvitge protesta porta

L’informe “Variacions geogràfiques en l’atenció sanitària” elaborat per l’OCDE assegura que el 55% dels hospitals espanyols són privats, per un 45% gestionats per l’administració pública. Malgrat aquests percentatges, dels privats un 16% són concertats, el 96% de les despeses són a càrrec de l’erari públic, publica el digital ‘VozPopuli‘.

L’informe conté que la despesa sanitària a Espanya és de 2.372 euros per cap, una xifra lleugerament inferior a la mitjana de 2.548 dels països que formen part de l’OCDE. Tot i la dada, la prestació de serveis és molt inferior. A tall d’exemple, mentre la mitjana de llits d’hospitals és de 5,0 per cada 1.000 habitants a l’OCDE, a Espanya és de 3,2.

L’organisme apunta a la privatització de centres com la causant del tancament de plantes i de la reducció de llits. Fa un parell d’anys que els professionals de la sanitat, sindicats i també usuaris protesten per la vorágine privatizadora dels governs central i autonòmics que, diuen, està acabant amb el model de sanitat pública.

Segons l’informe, un 13% de la població espanyola té ja assegurances de metges privades.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari