Intel·ligència acusa Mas de “supervisar” comissions “del 4% al 6%”

Fonts de la Generalitat ho neguen tot
artur mas
artur mas

Aquest cop no és la UDEF ni l’Agència Tributària. El Govern espanyol té a les seves mans un informe d’Intel·ligència que acusa el president de la Generalitat, Artur Mas, d’haver supervisat directament el cobrament de comissions “del 4% al 6%” mitjançant les empreses públiques Gisa, Regsa, Regsega i Ifercat, publica El Confidencial. Aquestes comissions se les hauria embutxacat CDC com a recompensa per adjudicacions d’obra pública, assenyala la mateixa informació. Joan Lluís Quer seria la mà dreta de Mas en aquesta suposada activitat corrupta.

Entre les informacions remeses a Mariano Rajoy hi hauria el document ‘Plan independentista de CDC’, d’octubre del 2012, particularment dur amb Mas i Felip Puig (a qui atribueix tasques d’espionatge al Govern central). Inclou dades de suposades reunions entre CDC i empresaris partidaris del procés sobiranista, així com els àlies de polítics amb comptes a Andorra, Suïssa i Luxemburg.

Corrupció o guerra bruta
Segons l’informe, Mas seria el controlador de les comissions que empreses paguen a CDC per rebre adjudicacions d’obra pública, quelcom que haurien esbombat alguns empresaris molestos per un increment continuat de les suposades comissions. Tanmateix, els documents, mostrats per El Confidencial, relaten que dirigents convergents demanaven quantitats extra per dotar Catalunya d’estructures d’Estat. Gisa, Regsa, Regsega i Ifercat serien instruments de recaptació.

Des del Govern català es nega categòricament la veracitat d’aquestes dades, que s’atribueixen a una ‘guerra bruta’ de l’Estat. Els referits informes també revelen que un compte a Luxemburg d’Artur Mas Barnet va passar al seu fill, el president de la Generalitat, amb un saldo important que s’hauria acumulat a còpia de comissions cobrades per gestionar els interessos dels Pujol a l’estranger.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari