Bellvitge fa una crida a la mobilització

L'assemblea demana "compromís" a pacients, veïns i personal mèdic per seguir pressionant Salut
Assemblea en Bellvitge
Assemblea en Bellvitge

L’assemblea de Bellvitge ha demanat aquest dimecres “compromís” a pacients, veïns i personal mèdic per continuar exercint la pressió que ha permès mantenir obertes les plantes 12.2, 10.1 i 9.1. La crida a la mobilització l’han fet aquest dimecres els representants sindicals i els portaveus de l’assemblea.

La junta de personal “fa tot allò que pot, però no és suficient, sense pressió se’n va tot a la merda“, explicava un dels portaveus, per animar “tothom qui pugui” a apuntar-se a la llista de voluntaris per repartir-se la vigilància que durant torns de dues hores fan a les plantes de l’hospital. “Necessitem ser unes 15 o 20 persones per planta, i això només es pot aconseguir amb compromís”, ha continuat.

El servei de l’Hospital de Bellvitge està col·lapsat. Aquest dimecres hi ha 33 pacients pendents d’ingrés que es troben sense llit a urgències. Hi ha llits bloquejats i gerència continua volent tancar les plantes 10.1 i 9.1 tal i com tenia previst en el pla estival. La 9.1, per exemple, de neurologia, té una onzena de llits bloquejats, sense poder ingressar pacients. S’ha suspès un quiròfan de traumatologia, l’1-5, per manca de llits, segons direcció.

Malgrat que el comunicat difós aquest dimecres no convida a l’optimisme, els assistents han mostrat la seva satisfacció per haver aconseguit frenar tant el bloqueig de llits com el tancament de plantes aquest estiu.

La pressió del personal sanitari, els pacients i les associacions de veïns que s’hi oposen ha fet que a dia d’avui continuïn en funcionament més de 500 llits quan, segons les previsions de Salut, n’haurien de quedar 420.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari