Quan treballar no salva de ser pobre

Un 23% de les persones que viuen a Espanya sota el llindar de la pobresa tenen feina
treballadors
treballadors

Un estudi elaborat per la Fundació Tomillo a partir de les dades publicades per l’Enquesta de Condicions de Vida de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) mostra com han avançat els efectes de la pobresa i l’exclusió social, fins i tot en el col·lectiu de treballadors en actiu. Segons aquest treball, el 23% dels 13 milions de ciutadans de tot l’Estat que l’INE considera que viuen sota el llindar de la pobresa tenen una feina, situació que també pateixen un 12% dels joves amb formació.

Aquest informe es basa en l’índex AROPE (“En risc de pobresa i/o exclusió”) per descriure les sis categories de ciutadans pobres: a banda del 23% de treballadors, hi ha un 26,2% d’aturats, un 15,4% de gent gran o persones que es dediquen a tasques a la llar, un 15,7% amb feines de baixa intensitat i un 8,1% en situació de privació material severa. A més, un 4% de la població (1,58 milions de persones a tot l’Estat) viu en una situació de pobresa extrema.

L’estudi indica sobre els treballadors pobres, aquells que perceben menys de 598 euros mensuals, que els baixos salaris, la temporalitat i la precarietat són factors que han proliferat els darrers anys que, en fer menors i menys estables els seus ingressos, els condemnen a la pobresa i l’exclusió social.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides