Mas i Urkullu cuinen a l’ombra un nou model d’Estat

La república plurinacional que proposa el lehendakari és valorada a CiU
mas urkullu 2010
mas urkullu 2010

Els presidents de Catalunya i del País Basc van pactar estratègies conjuntes en la reunió discreta que van mantenir la setmana passada, segons informa El Confidencial Digital. En el seu punt de mira es trobarien els articles 1 i 2 de la Constitució, que estableixen la sobirania nacional de tot el poble espanyol, el model d’Estat i la indissolubilitat de la nació espanyola.

La reivindicació d’un nou model va centrar la trobada, en què Íñigo Urkullu hauria proposat a Artur Mas la creació d’una república plurinacional amb un govern independent de la resta de l’Estat. Convergència i Unió, segons fonts del Partit Nacionalista Basc citades a les mateixes informacions, mostra una bona predisposició a aquest plantejament perquè “els interessa de cara al referèndum de novembre”.

Mas i Urkullu, més enllà de cercar maneres per poder votar una consulta com la del 9-N, pretenen assolir el reconeixement a l’Estat de més nacions que l’espanyola. Per aconseguir-ho, impulsaran conjuntament el debat sobre el model d’Estat i el repartiment de competències mitjançant la presentació de propostes des dels respectius parlaments autonòmics per modificar els dos primers articles de la Constitució.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari