La lluita contra Wert treu els estudiants al carrer

El retard en el pagament de beques i les retallades són les causes de la manifestació d'avui
Sense títol
Sense títol

Els estudiants d’institut i d’universitat tornen aquest dijous al carrer per protestar per les retallades en educació, el retard en el cobrament de les beques i per demanar que es derogui la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE). Convocada per la Federació d’Estudiants Progressistes, Estudiants en Moviment i la Plataforma d’Afectats per les Beques a les principals ciutats espanyoles, hi ha algunes associacions que se n’han desmarcat.

És previst que les aturades afectin sobretot als centres universitaris, on hi ha més indignació. El darrer capítol de l’enemistat que el ministre Wert forja dia rere dia amb els estudiants ha estat la retallada en matèria de beques i el retard en el pagament de les sol·licitades per aquest curs. A dia d’avui, poques setmanes abans d’acabar les classes, encara hi ha alumnes becats que ni l’han cobrat, ni en saben la quantia. Tenint en compte que per accedir a l’ajuda governamental cal tenir una renda familiar baixa, no és difícil imaginar les dificultats que hauran tingut algunes llars per pagar les despeses de l’alumne durant el curs.

La d’aquest dijous no és l’única mobilització prevista pels estudiants per a aquest curs. Dissabte 17 de maig s’ha convocat una manifestació a Barcelona contra les polítiques educatives de Wert i la consellera Rigau.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari