El 12-O mobilitza els ultres

Grups feixistes i racistes com España 2000, PxC, La Falange i Casal Tramuntana assistiran a la manifestació espanyolista del 12-O
Sense títol
Sense títol

Aquest dissabte es celebra el 12 d’octubre, dia de la hispanitat i de la raça pels nostàlgics del franquisme, amb la mirada posada en les diverses manifestacions que hi haurà a Barcelona. La principal manifestació espanyolista tindrà lloc a les 12 del migdia a la Plaça de Catalunya de Barcelona, i d’altra banda a la plaça Sant Jordi de Montjuïc es concentraran els partits més ultres.

 

Aquest 12-O ha despertat més expectació entre els sectors més extrems de l’espanyolisme per la força exhibida per l’independentisme en la celebració de la Diada Nacional de Catalunya i pel debat sobre el procés sobiranista. S’espera que grups feixistes facin acte de presència en les manifestacions. Repassem quins partits i grupuscles d’ultradreta estaran presents el 12-O.

 

España En Marcha: aquesta plataforma feixista que aglutina diverses organitzacions d’ultradreta com La Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional ha convocat una manifestació a les 11 hores per anar des de la plaça de Sants fins a Montjuïc. Una marxa que ha estat prohibida pel Departament d’Interior, tal com va anunciar el conseller Ramon Espadaler al Parlament, autoritzant en canvi que es desplacin des de plaça Espanya. Tot i això, España en Marcha ha desafiat Interior assegurant que mantindrà la convocatòria al barri de Sants. 

 

Catalunya Tal Cual: és la plataforma impulsora de la manifestació de la plaça de Catalunya, amb el lema “Som Catalunya, somos España”. Aquesta plataforma està promoguda per Ágora Socialista, Asociación por la Igualdad de las Lenguas Oficiales, Asociación por la Tolerancia, Foro España Hoy, Impulso Ciudadano –presidit per l’exdiputat de Ciuatadans, José Domingo-, i Plataforma Hispanoamericana en Cataluña. Un conjunt d’entitats espanyolistes que han organitzat la principal concentració que compta amb el suport del PP de Catalunya, Ciutadans (C’s) i del partit racista i xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), de Josep Anglada. També hi haurà la presència d’altres convidats igual o més incomodes.

 

La Falange Española de las JONS: aquesta organització feixista ha convocat els seus militants i simpatitzants a participar a la convocatòria de Catalunya Tal Cual, acompanyant als membres del PPC i de C’s que assisteixin a la concentració. La Falange, una escissió d’aquest partit extraparlamentari, ha optat per anar a la manifestació de Montjuïc amb la resta de formacions ultres.

 

España 2000: Aquest grupuscle d’ultradreta també ha anunciat que se sumarà a la manifestació a la plaça de Catalunya de Barcelona. En la seva pàgina web han penjat un comunicat argumentant la seva adhesió perquè comparteixen “totalment les reivindicacions dels convocants”. España 2000 és un partit amb un ideari clarament racista i xenòfob, que té implantació sobretot al País Valencià i a la Comunitat de Madrid, i manté relacions amb el Front Nacional francès de Jean-Marie Le Pen.

 

Casal Tramuntana: els membres d’aquest casal neofeixista del barri del Clot de Barcelona també s’han mobilitzat per assistir a la manifestació de plaça Catalunya. Els últims dies han fet pintades en diversos barris de la capital catalana i també han repartit fulletons informatius a la zona universitària, d’on va ser expulsats per un grup d’estudiants al crit de “Fora nazis de la universitat”.

 

D’altra banda, els col·lectius antifeixistes han convocat una sèrie d’actes per rebutjar la presència de grups ultres i la celebració del 12-O. Aquest dissabte hi haurà una concentració antifeixista a les 8 hores a la plaça de Sants, amb el lema ‘Aturem el feixisme’. A les 12 hores la Plataforma Antifeixista ha convocat una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona. A les 19 hores es celebrarà un acte unitari dels antifeixistes a la plaça Sant Jaume, sota el crit ‘El 12-O, res a celebrar’.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari