17 dels 44 hospitals privatitzats només van rebre una oferta

Competència alerta del nombre "alarmantment reduït" d'empreses que hi han optat
Hospital de Manisses, País Valencià
Hospital de Manisses, País Valencià

Dels 43 hospitals privatitzats a Espanya, 17 van passar a mans privades havent rebut només una oferta, segons un informe de la Comissió Nacional de la Competència que recull aquest dijous ‘El Confidencial’. I això que el document no recull els casos d’Andalusia perquè es va negar a facilitar la informació.

València, pionera en la privatització d’hospitals, s’erigeix en una de les capdavanteres a l’hora d’externalitzar els serveis públics. Cinc centres van passar a mans privades després d’haver rebut una única oferta. La comunitat de Madrid és l’única que supera la Valenciana: set hospitals dels 15 que hi ha externalitzats o que estan en vies de ser-ho van rebre només una oferta.

Catalunya compta amb tres centres hospitalaris en mans privades, dos dels quals sense competència a l’hora del traspàs. Per contra, les Illes Balears han estat l’única regió en la qual com a mínim s’han hagut d’avaluar dues candidatures privades abans del canvi de gestió.

Competència considera que les comunitats han consentit processos de participació d’empreses “alarmantment reduïts“. L’ens argumenta que una de les causes que ha provocat aquesta situació podria ser perquè els requisits demanats són “molt restrictius” i perquè els potencials licitadors perceben un “risc excessiu”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari