El TC declara imparcial el seu president malgrat haver militat al PP

L'alt tribunal rebutja les recusacions presentades pel Parlament i la Generalitat per una majoria de 9 vots a 2
Perez de los Cobos, president del TC
Perez de los Cobos, president del TC

El Tribunal Constitucional ha rebutjat les 25 recusacions que la Generalitat i el Parlament de Catalunya havien presentat contra el seu president, Francisco Pérez del los Cobos, per haver estat militant del PP entre 2008 i 2011, una militància que va mantenir quan ja era magistrat de l’alt tribunal. El ple de l’alt tribunal ha pres aquesta decisió per una majoria de 9 vots a 2.

 

El TC considera doncs Pérez de los Cobos del tot imparcial per resoldre els litigis pendents entre Catalunya i el Govern espanyol, com els recursos presentats contra la declaració sobiranista del Parlament, La Llei d’Educació de Catalunya, la Llei del Cinema o la prohibició de les corrides de toros.

 

La militància de Pérez de los Cobos es va conèixer quan el seu nom va aparèixer en un llistat que forma part d’un document del sumari del cas Bárcenas. El president del TC hi sortia com a contribuent al finançament del partit en qualitat d’afiliat.

 

Arran d’això, s’han conegut algunes declaracions controvertides sobre Catalunya realitzades per Pérez de los Cobos anys abans. El 2005, al seu poble natal, Yecla (Múrcia), el jurista va assegurar que l’Estatut de Catalunya era “la primera manifestació política del menyspreu dels catalans cap a la cultura espanyola”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari