L’empresa que va, torna, va…

L'empresa de cosmètica fundada pel perruquer Josep Colomer ha tingut una vida agitada, amb canvis de propietat a una banda i l'altra de l'Atlàntic
Seu del grup Colomer
Seu del grup Colomer

El seu fill, Carlos Colomer, és el paradigma de l’empresari nacionalista català, amb la senyera al cor… però els negocis a Madrid. La nissaga continua amb David Madí, que va ser la mà dreta d’Artur Mas i cap de les seves campanyes electorals.

 

El 1978, la multinacional nord-americana Revlon va comprar la firma catalana de cosmètica Henry-Colomer. L’any 2000, el fill del fundador de l’empresa, Carlos Colomer, la va recomprar a Revlon i va crear The Colomer Group (TCG). I ara, Revlon acaba d’anunciar que torna a comprar l’empresa de Colomer. Aquesta curiosa partida de ping-pong empresarial entre un costat i altre de l’Atlàntic s’explica per la impaciència dels socis financers de Carlos Colomer (el grup de capital risc britànic CVC Capital Partners) per treure suc a la seva inversió, a la qual estaven lligats des de fa tretze anys.

Encara que amb prou feines se’n parli als mitjans de comunicació, Carlos Colomer és un dels empresaris més influents de Barcelona. D’una banda, perquè està estretament vinculat al món nacionalista català i, d’una altra, perquè està incrustat en el nucli dur del poder econòmic madrileny. Aquesta aparent esquizofrènia retrata molt bé la doble cara de l’alta burgesia catalana, que té la senyera al cor, però que es juga els calés a Madrid.

 

La primera venda a Revlon
Vell amic de César Alierta des dels temps de Beta Capital, Carlos Colomer ha vist recompensada aquesta relació amb el càrrec de conseller a Telefónica, on actualment ocupa la presidència de la comissió d’auditoria i control. Abans, havia arribat a ser vicepresident d’Altadis (Tabacalera), conseller del Banc Santander i, fins fa poc, conseller de la companyia aèria Vueling. A més, l’any passat va ser nomenat conseller del grup d’infraestructures Abertis, després que CVC Capital Partners, on figura com a consultor, comprés un important paquet accionarial.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari