L’Advocacia també demana l’amnistia pels guàrdies civils investigats per les càrregues de l’1-O a Tarragona

Els representants dels votants ferits estudien la presentació d'un escrit per oposar-se a la decisió d'amnistiar els agents

Desenes d'agents de la Guàrdia Civil a les portes del pavelló firal de la Ràpita impedint el pas dels ciutadans que esperaven per votar l'1-O (ACN/Cedida)

L’Advocacia de l’Estat ha sol·licitat formalment a l’Audiència Provincial de Tarragona l’aplicació de la llei d’amnistia als agents de la Guàrdia Civil investigats per les càrregues contra els votants de l’1-O. La secció segona de la instància provincial tenia sobre la taula des de l’abril del 2022 la resolució del recurs d’apel·lació presentat per l’acusació particular en contra de l’arxivament de la causa contra els agents per part del jutjat número 4 d’Amposta. Arran la publicació de la llei, l’Audiència va emetre una providència demanant a les parts que es posicionessin al respecte, i l’Advocacia reclama l’arxivament de la causa per als investigats per lesionar els votants quan tractaven d’impedir la consulta.

L’òrgan estatal argumenta que, en cap dels casos investigats, no concorren els motius d’exclusió previstos per l’article 2 de la mateixa llei. A banda de casos considerats de terrorisme o que provoquessin morts, també fa referència a actes tipificats com a delictes tortures o tractes inhumans o degradants, els quals a parer de l’Advocacia de l’Estat no s’han produït en el cas dels guàrdies civils. L’acusació particular, és a dir, els advocats dels votants ferits, estudia en aquests moments la presentació d’un escrit per oposar-se a la decisió d’amnistiar els guàrdies civils. El termini finalitza el pròxim dimarts.

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari