El Suprem rebutja la querella del PP contra el fiscal general de l’Estat pel nomenament de Dolores Delgado

Els magistrats conclouen que no es va cometre cap delicte ni hi ha indicis per obrir un procés

Dolores Delgado, el 2018, durant el seu nomenament com a ministra de Justícia - Foto: La Moncloa

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha acordat aquest dilluns inadmetre a tràmit i arxivar la querella que va interposar el PP contra el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, pel nomenament de l’exministra i exfiscal general Dolores Delgado com a fiscal de sala del Suprem.

Els magistrats han conclòs que no hi ha cap delicte de prevaricació ni de nomenament il·legal, com sostenia el PP, ni tampoc cap indici de criminalitat que justifiqui l’obertura d’un procés penal, recull l’ACN.

La interlocutòria recorda que García Ortiz es va limitar a fer la proposta de nomenament de Delgado com a fiscal de sala del Suprem, però que la decisió la va adoptar el Consell de Ministres, i que Delgado “reunia formalment els requisits establerts per la norma vigent per a la cobertura de la vacant”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari