El govern català considera que la querella de Junts per l’informe sobre Casol “amenaça” les víctimes del masclisme

L'advocada, la treballadora social i el psicòleg autors del document han declarat aquest divendres com a investigats

Els tècnics autors de l'informe sobre la denúncia de Casol contra Junts, arribant als jutjats - Foto: ACN, Pol Solà

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, i les diputades dels Comuns i la CUP Susana Segovia i Laura Vega, han considerat aquest divendres que és una “amenaça” a totes les dones víctimes de masclisme la querella presentada per Junts contra els tres experts que van elaborar l’informe encarregat pel Parlament de Catalunya arran de la denúncia de l’exdiputada juntaire Cristina Casol.

L’advocada, la treballadora social i el psicòleg autors de l’informe, que va concloure que no hi havia fets provats que avalessin la discriminació denunciada per Casol, però sí actituds masclistes al grup parlamentari de Junts, han declarat al jutjat com a investigats per injúries. Companys i polítics, entre els quals la mateixa Casol, s’han concentrat davant la Ciutat de la Justícia per donar-los suport, difon l’ACN.

Els tècnics només han respost preguntes de les seves defenses i del magistrat instructor i, segons fonts jurídiques citades per la mateixa informació, han defensat la professionalitat i imparcialitat de l’informe, i que es va mantenir la confidencialitat, tot i que es va acabar filtrant a la premsa.

També han explicat que totes les conclusions van ser consensuades pels tres, que es va fer sense cap intencionalitat política, i que van seguir la metodologia habitual d’informes similars, amb aval i empara del protocol del Parlament, per bé que aquest era el primer informe que es feia per un cas de suposat assetjament a la cambra catalana.

Junts ha considerat que l’informe que va fer l’associació Intress, guanyadora de la licitació del Parlament, és esbiaixat i sense fonament, i que conté conclusions greument ofensives. El partit lidera per Laura Borràs sosté que s’han vulnerat els seus drets sense que s’hagi pogut defensar, que l’informe havia de ser confidencial i, a més, que existeix una intencionalitat política”.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari