L’advocada de la víctima d’Alves manté que hi ha risc de fugida, però veu difícil revocar la seva llibertat

García destaca el "retrocés" que suposa per a la recuperació de la jove la llibertat provisional del violador

    Ester García, advocada de la víctima de Dani Alves, atén els mitjans a les portes del seu despatx (ACN)

    Ester García, l’advocada de la víctima de l’exfutbolista Dani Alves, manté que hi ha risc de fugida del brasiler, però veu difícil que es revoqui la seva llibertat provisional després que aquest dilluns hagi sortit de Brians II en dipositar el milió d’euros de fiança fixat per l’Audiència de Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio, García ha alertat que en el moment que l’investigat està en llibertat la causa ja no és “preferent” i trigaran a resoldre’s els recursos d’apel·lació contra la sentència que el condemna per violació i que haurà de resoldre el TSJC. “Això és una agonia per a la meva clienta”, ha dit la lletrada, que ha alertat que ara poden passar anys fins que la sentència sigui ferma.

    Sobre el recurs de súplica contra la llibertat d’Alves, García ha apuntat que “tècnicament” aquesta és revocable, però també ha donat per fet que això no passarà, ja que la sala que hauria de decidir-ho és la mateixa que li va concedir i “difícilment la farà enrere”. L’advocada de la víctima de l’exfutbolista ha fet èmfasi en el “retrocés” que suposa per a la recuperació emocional de la seva clienta que Alves hagi sortit en llibertat després d’haver estat condemnat per violar-la. “Per a una víctima és molt difícil entendre que poques setmanes després de la sentència aquesta persona pugui estar al carrer”, ha remarcat, tot assenyalant la “revictimització” que això suposa.

    La lletrada ha afirmat que en el moment de la condemna, aquesta va ser una victòria emocional perquè “se l’havien cregut”. Ara, en canvi, la llibertat suposa “una involució” en el procés de recuperació. “Ha estat molt complicat i hem tornat altre cop a sostenir-la”, ha assegurat García, que ha insistit que per a ella el risc de fugida encara existeix. En aquest sentit, ha recordat que quan es va decretar la presó preventiva va ser perquè hi havia un risc “alt” que Alves marxés i ara, segons ha defensat l’advocada de la víctima, l’únic que ha canviat és que hi ha hagut una sentència condemnatòria.

    García ha destacat que el futbolista té una capacitat econòmica “important” i doble nacionalitat, i ha posat en relleu que amb el Brasil no hi ha conveni d’extradició. A més a més, considera “molt preocupant” el missatge que s’envia imposant una fiança d’un milió d’euros, ja que en casos similars on ha obtingut sentència condemnatòria, mai s’ha imposat fiança. La lletrada ha afegit que si bé la presó preventiva no pot suposar un compliment anticipat de la sentència, sí que és la manera d’assegurar la presència de l’investigat al llarg del procediment, i ha afirmat que els tribunals estan obligats a jutjar, però també a fer complir les sentències.

    (Visited 22 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari