La Generalitat emprèn accions legals contra l’empresa de la família Trias per dues “infraccions urbanístiques molt greus”

Les multes podrien ser de fins a 187.000 euros si es restaura voluntàriament l'espai, però arribarien fins a un milió i mig d'euros sense cap reducció

El líder de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, entrant al Plenari Muncipal (ACN)

La Generalitat ha emprès accions legals contra l’empresa de la família Trias, responsable del càmping La Balena Alegre a la Costa Brava, per dues infraccions urbanístiques greus: la construcció irregular de 89 bungalows i quatre piscines en primera línia de mar, segons ha informat El Mundo. Aquesta situació sorgeix després d’una investigació judicial per delictes de prevaricació urbanística i contra l’ordenació del territori, on es senyala la possible complicitat d’autoritats locals i estatals.

L’expedient de la Generalitat revela la implantació de bungalows i piscines en sòl no urbanitzable, generant un benefici il·lícit per a l’empresa de la família Trias. Davant aquesta irregularitat, s’ordena el tancament de les instal·lacions, advertint de possibles conseqüències penals per desobediència.

Les multes associades a aquestes infraccions podrien ascendir a 187.000 euros si es restaura voluntàriament l’espai, però arribarien fins a un milió i mig d’euros sense cap reducció. A més, un informe de la Guàrdia Civil confirma l’existència de delictes que podrien comportar responsabilitat penal per als gestors, arquitectes i constructors involucrats en l’edificació dels bungalows.

La investigació policial detalla que els bungalows s’han aixecat sense recolzament legal sobre parcel·les d’acampada en sòl urbanitzable, sense programa d’actuació urbanística que ho empari. Aquesta situació representa una clara violació de les normatives urbanístiques i de protecció del territori.

(Visited 687 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari