Puigdemont insta l’independentisme a abandonar “el derrotisme” ara que l’antirepressió deixarà de ser “una prioritat”

L'expresident de la Generalitat fa una crida a "reajuntar i recosir" les formacions de l'autodeterminació

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont (Aleix Freixas, ACN)
L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont (Aleix Freixas, ACN).

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, assegura que l’independentisme enceta “una nova etapa” amb la llei de l’amnistia a l’horitzó en què la lluita antirepressiva deixarà de ser “una prioritat” pel moviment. Per això Puigdemont ha insistit en abandonar “el derrotisme” i aixecar la moral del moviment en un discurs en l’assemblea del Consell de la República aquest dissabte a Sant Cebrià de Rosselló (Catalunya Nord).

En el discurs de clausura, l’eurodiputat ha explicat que cal “reajuntar i recosir” totes les formacions independentistes i els encomana “reprendre el fil” d’on van deixar la declaració d’independència i el mandat de l’1-O. Malgrat tot, Puigdemont assegura que la confrontació amb l’Estat “no s’acabarà”.

Aquesta serà una setmana clau per desencallar la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats i en vistes d’un possible acord, l’expresident català augura l’entrada de l’independentisme a una “nova etapa” en què caldrà dotar-se de noves estratègies per instaurar la república catalana. En aquest sentit, Carles Puigdemont, creu que aquest organisme serà “clau” per bastir ponts entre les formacions i també a l’hora de reactivar la mobilització ciutadana.

Per aconseguir-ho, l’expresident de la Generalitat ha demanat als independentistes que abandonin el derrotisme i deixin enrere “l’etapa del dol”. Per aconseguir-ho, Puigdemont anima als catalans a mirar enrere per veure tots els avenços fets. Ho considera necessari per tornar a mobilitzar la ciutadania per la causa independentista. Per aconseguir-ho, però, creu que hi ha un altre element necessari: la unió de les formacions.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari