Ubasart advoca per aprovar ja l’amnistia i valorar després eventuals indults

La consellera de Justícia emmarca la mesura en la desjudicialització del conflicte català

Gemma Ubasart

La consellera de Justícia de la Generalitat, Gemma Ubasart, ha advocat aquest divendres per aprovar com més aviat millor la llei d’amnistia, aplicar-la a tothom que sigui possible i, posteriorment, valorar si cal indultar els independentistes que n’hagin quedat fora. Per a Ubasart, hi ha diversos instruments possibles, però creu que la primera etapa és aprovar la llei, implantar-la i valorar-ne l’aplicació.

“No sabem si hi haurà algú que no estigui dins la llei d’amnistia”, ha dit. Segons ella, “cap llei és perfecta”, però veu aquest moment com “una oportunitat que fa un temps semblava impossible”, ja que “s’ha fet el tram més complicat” per la correlació de forces al Congrés i un cert consens social, sobretot a Catalunya.

“Ningú entendria que es demorés massa”, ha considerat. La consellera s’ha mostrat optimista i creu que s’aprovarà aviat. Per a ella, és un “instrument per tancar una etapa i obrir un escenari de futur”.

La consellera de Justícia troba que l’amnistia és un pas més en la desjudicialització del conflicte català, com ho van ser abans els indults i la reforma del Codi Penal. De fet, ho ha emmarcat en una política antipunitivista que ha lligat amb la seva aposta per fomentar el medi obert a les presons catalanes, difon l’ACN.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari