El secretari general de CCOO se suma a la pressió sobre Ubasart per la crisi de presons

Pacheco es reuneix amb la consellera i li demana que Justícia assumeixi responsabilitats

La consellera Gemma Ubasart - Foto: ACN, Mariona Puig

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha demanat aquest dijous a la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que el departament assumeixi les responsabilitats per la mort d’una cuinera a la presó de Mas d’Enric fa unes setmanes.

Així mateix, li ha traslladat les reivindicacions del sindicat en matèria de seguretat a les presons. “La millor manera de defensar un model penitenciari basat en la reinserció és garantir la seguretat i els drets dels treballadors i de les persones internes”, diu CCOO en un comunicat.

En la reunió s’han tractat altres temes com l’estat dels projectes de memòria democràtica, la tramitació de la proposta de llei de memòria, o les condicions laborals a l’administració de justícia, la justícia juvenil i en mesures penals alternatives i penitenciàries. En aquest últim punt, tots dos han coincidit en la necessitat de modificar la llei de contractació del sector públic i garantir recursos suficients per millorar les condicions laborals de les plantilles.

En relació amb la proposta de llei de memòria, també han coincidit que el text elaborat abans de la convocatòria d’eleccions, juntament amb les esmenes proposades pel sindicat, serveixi de base per a la pròxima legislatura, amb el compromís de les diferents forces polítiques.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari