Aragonès rep una quinzena de representants del sector agrari al Palau de la Generalitat

Després d'una jornada de mobilització històrica i amb milers de tractors aparcats a Barcelona

El president Aragonès rep representants de la pagesia

El president del Govern, Pere Aragonès, rep una quinzena de representants del sector agrari al Palau de la Generalitat després de la mobilització històrica del sector, que ha confluït amb diverses columnes de tractors a Barcelona aquest dimecres.

El cap de l’Executiu s’ha reunit acompanyat del conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, amb membres d’associacions com Unió de Pagesos, l’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja), Moviment 6F, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i l’Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC). Està previst que la reunió duri més d’una hora i posteriorment compareixerà el conseller. Mentrestant, centenars de pagesos es concentren a la plaça Sant Jaume.

Alguns dels mobilitzats han escridassat els representants d’Unió de Pagesos en considerar-los uns “venuts”.

Els pagesos s’han dirigit a peu a plaça Sant Jaume després d’aparcar els milers de tractors que s’han desplaçat a la ciutat a l’avinguda Diagonal i a la Gran Via.

Finalment, la reunió amb la Comissió Europea s’ha cancel·lat pel retard de la manifestació però fonts europees destaquen que estaven disposats a veure’ls. “La Comissió sempre està al costat del sector agrari, especialment en temps de crisi i canvis. Europa necessita els seus pagesos”, ha detallat la institució en un missatge a X.

“La pagesia és un sector vital per a Europa: la nostra alimentació i el nostre planeta en depenen. Per això a la Comissió Europea escoltem atentament les seves preocupacions i treballem per donar-hi resposta”, afegia la publicació. El sector agrari enviarà les seves demandes per escrit als representants de la CE a Barcelona.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari