Puente relativitza l’informe dels lletrats del Congrés que qüestiona la constitucionalitat de la llei d’amnistia

El ministre defensa que el delicte de terrorisme no es pot incloure en la llei: "És una línia vermella"

Óscar Puente

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha assegurat aquest dijous que el nou posicionament dels lletrats del Congrés dels Diputats, que posava en dubte la constitucionalitat de la Llei d’amnistia, “és un informe més” i que qui tindrà la darrera paraula és el Tribunal Constitucional (TC).

Óscar Puente ha dit, en un esmorzar informatiu al Nueva Economía Fórum, que “si és inconstitucional no tirarà endavant i si ho és, sortirà i crec que hauríem d’assumir-ho i acceptar-ho”. Sobre la inclusió del delicte de terrorisme a la llei, Puente ha rebutjat aquesta possibilitat i ha dit que és “una línia vermella”.

En la seva intervenció, Puente ha dit que l’informe d’aquest dimecres elaborat pels lletrats del Congrés és un “informe més”. “No dic que no sigui important, però hi ha un altre informe d’altres lletrats del Congrés de fa tres mesos que diu el contrari”, ha recordat el ministre.

El passat mes de novembre, en un altre informe, els lletrats van emetre un posicionament favorable en el qual defensaven la tramitació de la llei en considerar que no contenia cap xoc directe amb la Constitució. Segons Puente, en qüestions “molt espinoses” les interpretacions dels juristes, jutges, fiscals i lletrats, entre d’altres, “no solen coincidir”, “La constitucionalitat l’haurà de determinar el TC i ja està, fi del debat”, ha reblat.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari