Illa, sobre el traspàs en immigració: “Tenim competències i no les exercim bé”

El líder del PSC critica que "hi ha gent que vol convertir cada votació en un Vietnam"

    Salvador Illa i Alícia Romero presideixen la reunió del govern alternatiu del PSC a Santa Coloma de Gramenet (ACN)

    El líder del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que està a favor del traspàs de competències en immigració al Govern de la Generalitat, però s’ha preguntat “per a fer què” i ha afirmat que “tenim moltes competències i no les exercim adequadament”. En una entrevista a RAC1, Illa ha insistit que està “encantat” que Catalunya tingui més competències, però ha remarcat que cal “exercir-les”.

    El traspàs de la gestió de competències en matèria d’immigració es produirà després del pacte in extremis entre Junts i el PSOE a canvi que el partit de Carles Puigdemont permetés l’aprovació dels decrets anticrisi del govern central. Al respecte, Illa ha criticat que “hi ha gent que vol convertir cada votació en un Vietnam”, i ha assenyalat que “a mi no m’agrada això, no és el meu estil: no m’agraden els Vietnams i m’agrada la política seriosa i rigorosa”.

    En aquesta línia, el líder del PSC ha lloat el paper d’ERC durant la negociació i votació dels decrets, i ha considerat que els republicans “van fer menys soroll i van ser molt efectius”. Contràriament, Illa ha lamentat el paper de Podem, que va votar en contra del decret que contenia el subsidi d’atur: “Entenc que vulguin marcar la seva posició i el seu espai, però crec que ahir es van excedir. Una cosa és marcar una posició política i l’altra és votar en contra d’un decret que objectivament millorava el subsidi d’atur”, ha apuntat.

    (Visited 50 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari