L’esmena del PP contra la llei d’amnistia proposa dissoldre les organitzacions que promoguin referèndums il·legals

Els populars, que volen crear delictes de "deslleialtat constitucional" per "rearmar l'Estat", consideren la derrota que esperen al Congrés un punt de partida

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en el debat d'investidura de Pedro Sánchez al Congrés (Congrés dels Diputats)

L’esmena a la totalitat que el PP ha registrat aquest dimecres contra la llei d’amnistia planteja la creació de delictes de “deslleialtat constitucional” per castigar les autoritats i funcionaris públics que promoguin la desobediència de les lleis o incompliment de resolucions judicials “buscant perjudicar la unitat d’Espanya”, segons ha afirmat el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado.

El text defensa que cal tipificar com a delicte les declaracions d’independència i els referèndums o consultes il·legals, i promou la dissolució de les organitzacions o persones jurídiques que incorrin en qualsevol d’aquests delictes, recull l’ACN.

L’esmena es debatrà dimecres que ve al ple del Congrés –que se celebrarà al Senat per obres a la cambra baixa-, juntament amb la resta de vetos, com el que planteja Vox. Previsiblement, serà rebutjada amb 178 vots en contra del PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG, els mateixos que van avalar la tramitació de la llei.

El PP dona per feta aquesta derrota, però segons Tellado aquest “no és el final del procés”, sinó “el punt de partida d’una activitat política, social i legal” del PP per “rearmar l’Estat” i “frenar i revertir el dany que els independentistes i el PSOE està fent al país”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari