Per què no va emetre TV3 les imatges del tren de Ferrocarrils de la Generalitat al qual se li va incendiar la cabina?

Perquè no va voler. La nit del 14 de desembre, la cabina del maquinista d’un tren de la Línia S2 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que acabava de sortir de l’estació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es va incendiar. El maquinista va fer evacuar el tren i les desenes de passatgers que hi viatjaven van haver de sortir corrents pel túnel on havia quedat aturat i tornar a l’estació de la UAB. Segons va informar Protecció Civil, l’incendi es va produir com a conseqüència de l’atropellament d’un porc senglar que estava enmig de la via, tot i que no hi ha constància gràfica d’aquest fet.

Un passatger va gravar l’incendi de la cabina i els passatgers fugint del tren i va penjar les imatges a la xarxa social X. Diversos mitjans de comunicació es van posar en contacte amb ell a través de X per demanar-li si podien reproduir les imatges. Ho van fer membres de l’equip del programa Aruseros i redactors d’Antena 3. Des del perfil oficial d’Antena3Catalunya li van demanar l’endemà pel matí: “Bon dia!! Podem emetre els teus vídeos per parlar de l’incident amb el porc senglar? Gràcies i espero que estigueu tots bé!”. “Hola! Sóc periodista d’Antena 3, podem parlar per privat? Gràcies!”, li va demanar una professional dels informatius d’aquest canal uns minuts després. La resposta seva va ser un concís: “No, gràcies”.

Tres dies després des del programa Aruseros també li van demanar: “Bon dia! Ens autoritzaries a fer ús d’aquestes imatges, citant la teva autoria? Moltes gràcies!!”. No hi va haver manera.

Quan un altre usuari va preguntar a l’autor de les imatges perquè no volia cedir-les, va contestar: “A TV3 les hi dono encantat”. Ningú de la televisió pública de la Generalitat les hi va demanar, però. A TV3 no li va interessar informar que un tren de FGC havia patit aquest accident. Ni TV3, ni el canal 324, ni l’Agència Catalana de Notícies van publicar ni les imatges ni cap informació.

L’usuari va esborrar el vídeo de la xarxa pocs dies després.

(Visited 6.134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari