Voleu veure les imatges que TV3 ha escatimat d’un tren de Ferrocarrils de la Generalitat amb un incendi a la cabina i els passatgers fugint?

Doncs aquí les teniu. Són imatges publicades a la xarxa social X per un dels passatgers que va haver de fugir la nit de dijous perquè una cabina del tren de la línia S2 de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s’estava incendiant i el comboi s’omplia de fum a prop de l’estació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’explicació que va donar FGC d’aquesta situació crítica va ser que el servei de trens estava interromput entre les estacions de Sant Joan i Sant Quirze, “a causa d’un atropellament animal i posterior incendi fruit de l’atropellament”.

L’animal era un porc senglar. FGC no va informar que els passatgers havien sortit corrent del tren, atrapat en un túnel, i havien anat a peu fins l’estació de la UAB. Protecció civil sí que va informar, a X, que “els passatgers han estat evacuats i es dirigeixen caminant a l’estació de la UAB, a pocs metres de l’incident”. De fet, el maquinista i els passatgers es van evacuar tots sols. La incidència va tenir lloc sobre les 11:30 de la nit i els passatgers es van haver d’esperar una hora a l’estació fins que un altre tren els va dur a la seva destinació. FGC no va posar un servei alternatiu d’autobusos malgrat les demandes també a la xarxa X d’alguns dels usuaris afectats.

Les imatges de l’incendi a la cabina del tren i dels passatgers fugint per l’andana del túnel van ser escamotejades per TV3 a la seva audiència. Les imatges i la informació sobre la situació de perill que va viure la vuitantena de persones que viatjaven al tren. La televisió pública de la Generalitat no va considerar que aquesta situació fos noticiable, ben al contrari que l’incendi que es va produir el mes de maig en un tren de Rodalies a Manlleu. En aquella ocasió, TV3 va dedicar l’obertura de telenotícies i rodes informatives del canal 324 a aquella notícia i en va emetre –aquest cop, sí- imatges enregistrades pels passatgers, on es veia gent allunyant-se corrent de les flames, i declaracions dels viatgers queixant-se de l’incident. No hi van faltar les de la consellera de Territori, Ester Capella, acusant Rodalies de mal servei i exigint-ne el traspàs a la Generalitat.

Aquestes són les imatges penjades a X per un usuari sabadellenc que viatjava en el tren sinistrat a la S2 dijous

 

També van circular imatges de l’estat en què va quedar la cabina del maquinista després de l’incendi. Aquestes en són algunes.

(Visited 2.071 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari