Penjar pels peus a Sánchez

Benito Mussolini, inventor del feixisme i cap del govern dictatorial d’Itàlia del 1922 al 1943, va ser penjat pels peus, després d’executat, a la plaça de Loreto de Milà; el seu cos i el de la seva amant, que va seguir la mateixa dissort, van ser objectes de tota mena de vexacions per part dels seus detractors. A aquella imatge i no a una altra es referia qui podria haver estat vicepresident del govern d’Alberto Núñez Feijóo i amb qui el PP governa en coalició en cinc comunitats autònomes i més de 120 ajuntaments, el líder de Vox, Santiago Abascal, que pronostica en una entrevista al diari argentí Clarín que hi haurà un moment en què el poble voldrà “penjar dels peus” el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

La barbaritat, que ha estat denunciada pel PSOE per delicte d’odi, va merèixer, a contracor, arrossegant els peus i no sense la corresponent pressió socialista, la condemna de Feijóo, que va lamentar les inquietants declaracions del líder de Vox, partit que després tibaria de manual per matisar, les paraules d’Abascal havien estat tretes de context; ja se sap, la premsa…

La denúncia del PSOE, desenganyem-nos, té un recorregut curt; la justícia espanyola inverteix el seu temps en altres guerres… I Feijóo abans de gaire haurà oblidat el pertorbador exabrupte del seu soci. I aquí no haurà passat res, fins a la propera amenaça, que probablement pujarà encara més de decibels, fins que s’hagin de lamentar danys més greus. Un tarannà, per dir-ho d’alguna manera, que enfanga arreu. Quan va dir el que va dir, Abascal valorava pel mitjà argentí la victòria de l’ultra Javier Milei, nou president d’Argentina, amb qui el líder de Vox va fotografiar-se i amb qui s’emmiralla. La pandèmia de la ultradreta s’escampa per mig món i la societat no troba en aquest cas una vacuna per a derrotar-la.

Deia Ernest Hemingway que “el feixisme és una mentida explicada per matons”. Doncs això, una mentida explicada per Abascal, Milei… Feijóo?

(Visited 88 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari