CCOO acusa Ferrocarrils de la Generalitat d’incomplir el conveni col•lectiu

Prendrà mesures contra l’empresa per contractar personal temporal amb salaris més baixos que els que corresponen al seu lloc de treball

Imatge de capçalera del perfil a X de CCOO a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

El sindicat Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) considera que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) està incomplint el conveni col·lectiu de l’empresa i ha anunciat que “prendrà mesures contra ella per la contractació de personal temporal amb unes condicions inferiors a les que corresponen al lloc de treball: salari més baix i sense generar antiguitat”.

En un comunicat difós ahir, CCOO recorda que “fa sis anys, FGC va acordar un nou model d’organització que incorporava un grup de contractació temporal que donava resposta a les necessitats eventuals del servei i va convocar en oferta pública a nous agents d’estació per accedir a la bossa de treball” i denuncia que “ara, tots aquests aspirants que van superar els processos de selecció, el curs de formació i les pràctiques específiques per l’especialitat d’agent d’estació, se’ls hi ha comunicat que cobraran uns 600 euros menys respecte altres empleats que realitzen les mateixes funcions”.

“L’empresa està utilitzant aquest grup per mantenir una part de la plantilla en un estat de temporalitat, quan en realitat la necessita estructuralment. El que no es pot permetre es una precarització d’aquest grup de manera unilateral, sense consultar amb la representació dels treballadors/es i a pocs dies de signar el contracte laboral amb aquest col·lectiu”, es llegeix al comunicat, que explica que “al conveni col·lectiu de FGC, que es va signar per la major part de la representació dels treballadors/es l’any passat, hi ha una descripció dels diferents grups professionals i les tasques típiques que duen a terme. Els agents d’estació estan distribuïts entre els grups professionals 3 i 4, segons els criteris de classificació. La tasca que han de dur a terme aquests nous treballadors/es està descrita en el grup professional 3 del conveni i des que va sorgir la necessitat de fer aquesta feina, l’han estat fent treballadors/es del grup 3. L’empresa, però, vol contractar aquestes persones com a grup professional 2, que és una categoria inferior”.

CCOO conclou que amb aquesta decisió de la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat “no només es perpetua la precarietat laboral amb els contractes temporals massius, sinó amb una reducció dels salaris incomplint amb el conveni col·lectiu”.

(Visited 125 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari