El Govern aprova el pla contra la pressió estètica dotat amb 10,6 MEUR de pressupost

68 mesures s'aplicaran fins al 2026 en àmbits com la moda, l'audiovisual, l'esport, l'educació, la salut i el laboral

La consellera Tània Verge

Foto: ACN, Ariadna Comas

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts un pla d’acció per combatre la pressió estètica fins al 2026, a proposta del Departament d’Igualtat i Feminismes i impulsat per l’Institut Català de les Dones.

Segons difon l’ACN, és un pla sense precedents en l’àmbit internacional dotat amb una partida pressupostària de 10,6 milions d’euros que pretén atacar tant les causes com les conseqüències de la pressió estètica.

L’objectiu, segons la mateixa informació, és donar una resposta coordinada i transversal a la pressió estètica, que considera una forma de violència simbòlica contra les dones, mitjançant 68 accions en àmbits com la moda, l’alimentació, el consum, l’audiovisual, l’esport, el món laboral, l’educació i la salut.

El pla preveu, entre altres iniciatives, impulsar un acord amb les principals marques de moda per fomentar la neutralitat corporal i una oferta de talles més àmplia, l’elaboració d’un codi de bones pràctiques contra les representacions estereotipades, la incorporació de la diversitat corporal en la programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i diverses mesures per mirar d’erradicar l’imaginari que normalitza la pressió estètica.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari