Indignació a l’Anoia perquè les màquines ja han entrat a treballar sense permís als camps on es projecten parcs solars

Ajuntaments com el de Bellprat han iniciat un expedient disciplinari contra l'empresa

Una màquina fent prospeccions a un camp de Bellprat (Preservem l'Anoia)
Una màquina fent prospeccions a un camp de Bellprat (Preservem l'Anoia).

La plataforma Preservem l’Anoia ha denunciat que han detectat maquinària treballant sense permís als camps on hi ha prevista la instal·lació dels parcs fotovoltaics de Matacan, Escribano i Aspillera Solar, als municipis de Bellprat, Sant Martí de Tous, Òdena i Jorba. La plataforma creu que estan fent ‘Pull Out Test’, uns assajos per veure si els terrenys són adequats per instal·lar-hi les plaques. Tot plegat, asseguren, sense permís i sense haver informat els ajuntaments.

L’alcalde de Bellprat, Martí Gual, diu que van assabentar-se’n per l’alerta d’uns veïns i explica que han iniciat un expedient disciplinari per sancionar-los. A Sant Martí de Tous també s’han vist algunes màquines i l’Ajuntament ha demanat que s’aturin els treballs.

La Quima Marsal va heretar uns camps del seu pare a Sant Martí de Tous. Ell els havia treballat tota la vida i la seva filla té molt clar que el seu pare no els hauria volgut veure mai plens de plaques solars. L’empresa que projecta una macroinstal·lació a la zona es va posar en contacte amb ella, ara fa tres anys, per oferir-li 1.000 euros per hectàrea l’any per llogar els camps, i li van arribar a doblar el preu per convèncer-la. Ella, però, s’ha mostrat ferma i s’hi ha negat.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Indignació a l’Anoia perquè les màquines ja han entrat a treballar sense permís als camps on es projecten parcs solars”

Feu un comentari