Una vintena de diputats de Junts, a favor d’un escrit contra Madaula per denunciar “violències” de companys

La direcció permanent del partit que encapçalen Borràs i Turull ha elevat el cas al comitè de garanties

  La secretària segona de la Mesa i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula (Parlament de Catalunya)

  Una vintena dels 32 diputats de Junts per Catalunya al Parlament han donat suport a un escrit de queixa contra la secretària segona de la Mesa i vicepresidenta del partit, Aurora Madaula, segons ha avançat Nació i ha confirmat l’ACN. Aquest moviment ha arribat després que Madaula denunciés divendres passat “violències silencioses” per part de “companys i companyes”, després que el seu partit rebutgés a una declaració institucional de suport a una defensora dels drets humans andorrana, Vanessa Mendoza Cortés, que anirà a judici el pròxim 4 de desembre per una denúncia del Govern d’Andorra. La mateixa Madaula havia estat negociant els termes de la declaració, amb la qual estava d’acord.

  Fonts consultades per l’ACN expliquen que la direcció permanent de la formació ha decidit elevar aquestes acusacions al comitè de garanties. Així s’ha traslladat aquest dimarts en una reunió del grup parlamentari de Junts en la qual ha participat la presidenta del partit, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull, però on no ha assistit Madaula, que ha al·legat motius de salut. La trobada s’ha allargat més de dues hores.

  La polèmica esclatar divendres passat, al Parlament de les Dones celebrat a la cambra catalana. Durant la seva intervenció, Madaula va emocionar-se quan va explicar -sense donar noms ni detalls- una situació de “violència silenciosa” per part de companys i companyes. “La violència masclista és portar el llaç lila, manifestar-se, mentre al mateix temps imposes el masclisme a les teves organitzacions, institucions, entorns laborals i familiars?”, va preguntar-se, alhora que va considerar situacions de violència masclista “menystenir les dones que es desafien intel·lectualment” i “utilitzar dones i que aquestes es prestin a maltractar companyes”.

  (Visited 174 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari