Els VTC protesten a Barcelona contra la nova llei catalana de transport

Els conductors mobilitzats denuncien que 3.000 treballadors estaran en risc

Mobilització d'VTC a Barcelona

Foto: ACN, Maria Pratdesaba

El sector dels vehicles de transport amb conductor (VTC) s’ha manifestat aquest dimarts amb una marxa lenta a Barcelona per denunciar que la nova llei de transport que pretén impulsar el Govern de la Generalitat posa en risc 3.000 treballadors.

Els manifestants, que s’han desplaçat des del carrer Aragó fins a la seu del Departament de Territori ocupant tres carrils, reclamen una moratòria que els permeti continuar treballant a la ciutat i que s’eliminin les restriccions.

“No entenem la nova norma, és il·lògica, ja que el sector funciona, és demandat i dona un servei”, ha lamentat José Maria Cazallas, secretari del Sindicat Lliure del Transport, segons recull l’ACN.

“Amb la nova regulació un 80% dels cotxes no podran continuar treballant, perquè les llicències urbanes que donaran són molt restrictives”, ha assegurat Cazallas, que també ha afegit que això suposarà que “moltes empreses tanquin o aturin el servei” a la ciutat a Barcelona. “Si cada llicència dona feina a dos conductors, i l’empresa tanca, això suposa que deixaran de treballar”, ha apuntat.

El sector també ha denunciat “l’assetjament constant” per part de les autoritats i la Guàrdia Urbana, que assegura que “els paren fins i tot amb viatgers dins dels vehicles”. “Treballar suposa un estrès provocat de forma artificial per la pròpia administració”, s’ha queixat el representant sindical.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari