Feijóo és més de Manuel Machado

Alberto Núñez Feijóo és maldestre fins i tot citant a Antonio Machado. Ell, o probablement un assessor -o hauria de dir ex?-, va aprofitar que el president Pedro Sánchez havia al·ludit el vers “Hoy es siempre todavía” del poeta andalús -ho va fer a propòsit de l’amnistia per a donar a entendre que encara hi ha marge per a la convivència a Catalunya-, per fer un retret: “Digui completa la cita de Machado; fins i tot en les cites menteix vostè”. I ho arrodonia així: “Vostè omet: I ara és el moment de complir les promeses que ens vam fer. Aquesta és la cita completa”. L’afegit, que usava el popular per criticar els canvis de postura del PSOE, és en realitat d’Ismael Serrano. Així li ho ha fet saber el cantautor a X i el mateix Sánchez en la rèplica: “És el que té buscar les coses a Google…”. La pífia va descol·locar Feijóo en el debat d’investidura de Sánchez, i intentant justificar la relliscada va tibar d’ironia per dir que ell és més de Luis Eduardo Aute, Javier Krahe o Joaquín Sabina, quan en realitat hauria d’haver dit que ell és més de Manuel Machado

Del cara a cara Sánchez-Feijóo em quedo amb la topada lírica. La resta, més del mateix. Són dos personatges que es tenen ganes i que acostumen a retreure’s sovint les mateixes merdes. Feijóo va tornar a negar, per enèsima vegada, la legitimitat de la investidura de Sánchez, i a invocar les deu plagues d’Egipte del sanchisme, i Sánchez va destinar temps, paciència i ironia a explicar el perquè, malgrat guanyar les eleccions, Feijóo en realitat les havia perdut. Una cançó de l’enfadós que cansa. D’altra banda, Sánchez anava tan sobrat en el seu discurs, sabedor de tenir millors cartes, que va pecar, més que mai, d’excés d’arrogància.

Total, que Sánchez ja és president. Ho és, desenganyem-nos, gràcies a Vox, amb qui només el PP vol sumar. Ara, afrontem el mandat de l’amnistia, la prebenda que Sánchez ha hagut de pagar a l’independentisme per ser president. Veurem com transita de la teoria a la pràctica. La incògnita és saber quant durarà aquest mandat agafat amb pinces, i quant durarà Feijóo com a líder del PP. Isabel Díaz Ayuso escalfa a la banda.

“Despacito y buena letra, que el hacer las cosas bien, importa más que el hacerlas”, deia Machado (el bo…), o era Serrano…?

(Visited 60 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari