Aragonès avisa Sánchez que no retardi el compliment dels acords firmats perquè no té majoria alternativa

El president de la Generalitat defensa que ERC vol tenir "llibertat" per poder presentar esmenes a la llei d'amnistia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit al recentment investit president del govern central, Pedro Sánchez, que no tingui la temptació de retardar el compliment dels acords firmats. Segons ha dit en una entrevista a Tele 5, aquesta legislatura no té una majoria alternativa amb els vots de Ciutadans. “El vot de la investidura no és un xec en blanc”, ha insistit.

Pere Aragonès ha explicat que ERC no va signar d’entrada la llei d’amnistia perquè vol tenir “llibertat” per poder presentar esmenes. Tot i això, s’ha mostrat convençut que s’acabarà aprovant amb els mateixos vots que la investidura. Preguntat per si la presidenta de Junts, Laura Borràs, es pot beneficiar de l’amnistia, ha insistit que el seu cas no està dins dels supòsits.

Aragonès ha recordat que, en la legislatura passada, Sánchez podia triar entre els 13 vots d’ERC i els 10 de Ciutadans. Però, segons ha remarcat, després de les eleccions del 23 de juliol no és possible aquesta elecció. Davant d’aquest context, el president català ha instat el president investit a no tenir la temptació de deixar els acords per més endavant. “Del compliment dels acords es podrà garantir que la legislatura sumi més acords sobre les propostes que es facin al Congrés”, ha resumit.

El president català també ha assenyalat una altra diferència respecte a la passada legislatura. Segons ha dit, ara Junts i ERC coincideixen que la negociació és el camí per aconseguir l’objectiu de la independència. I confia que si es coincideix amb el què i el com, els contactes entre els dos partits aniran a més i la coordinació serà una realitat “ben aviat”.

Pel que fa a la llei d’amnistia, Aragonès ha dit que és una llei “molt complexa” i que ERC vol tenir la “llibertat” per poder presentar esmenes durant el tràmit parlamentari. “En cas que es pugui fer alguna millora, no deixarem de proposar-la”, ha afegit. I és que, segons ha dit, els republicans no volen deixar cap escletxa per intentar adulterar el compliment de la llei d’amnistia.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari