Armengol fixarà la data de la investidura de Sánchez quan el PSOE i Junts assoleixin un acord

La presidenta del Congrés habilita tots els dies fins al 27 de novembre per al debat

    La presidenta del Congrés, Francina Armengol (Congrés dels Diputats)

    La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol (PSOE), ha demanat aquest divendres a la Mesa del Congrés que habiliti tots els dies que queden fins al 27 de novembre, festius inclosos, per a la possible convocatòria d’un ple d’investidura. Fonts del Congrés apunten que mentre no hi hagi acord entre el PSOE i Junts, Armengol no fixarà la data de celebració del debat, perquè l’objectiu de la cambra baixa és que hi hagi una investidura “exitosa”, i no influir en negatiu fixant una data límit.

    “Tots els dies estan oberts, i si no és la setmana que ve serà la següent”, assenyalen des del Congrés. La manca d’acord entre el PSOE i Junts d’aquest dijous ha alterat els plans dels socialistes, que preveien una entesa global que permetés registrar la llei d’amnistia aquest divendres i que Armengol pogués anunciar aquest mateix matí la data de la investidura perquè el debat se celebrés la setmana que ve.

    Fonts del Congrés admeten que la manca d’entesa propicia que la presidenta no anunciï el debat aquest divendres, però no descarten que ho pugui fer en qualsevol moment en les pròximes hores o dies. Arribats a aquest punt, Armengol ha portat a la Mesa del Congrés una petició perquè el ple es pugui celebrar qualsevol dia fins al 27 de novembre, dia en què, si no s’ha produït una investidura, es convocarien automàticament unes noves eleccions que tindrien lloc el 14 de gener.

    El reglament del Congrés dels Diputats indica que, per norma general, els plens se celebrin entre dimarts i divendres. Per aplicar qualsevol canvi, com celebrar una investidura en cap de setmana, cal un acord de la presidència de la cambra o de les comissions, de dos grups parlamentaris o d’una cinquena part dels diputats. La Mesa també pot aplicar un canvi en aquest marge de dies hàbils, pas que ha de ser acceptat posteriorment per la Junta de Portaveus, on tenen veu tots els grups parlamentaris.

    (Visited 26 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari