La Generalitat declara l’emergència per sequera a Vallirana

23 municipis el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès dependents de la capçalera del Llobregat es troben en situació d'excepcionalitat

El director de l'ACA, Samuel Reyes

El Govern de la Generalitat ha declarat l’excepcionalitat per sequera a 23 municipis de les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès que depenen de la capçalera del Llobregat, segons ha anunciat aquest dimarts el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, després d’una nova reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera.

D’aquesta manera, la unitat passa a l’escenari d’excepcionalitat (semàfor taronja) i la mesura entrarà en vigor tan bon punt es publiqui la resolució al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), prevista per a la setmana vinent, recull l’ACN.

A més, la comissió de sequera també ha definit que el municipi de Vallirana se situï, a petició del mateix Ajuntament, en l’escenari d’emergència per l’esgotament dels recursos propis.

La resta d’unitats de les conques internes catalanes continuaran en la mateixa situació. Així doncs, quan s’actualitzi la informació en el DOGC, dues zones estaran en situació de normalitat, dues més en alerta, 11 en excepcionalitat i tres en emergència.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari