Els ajuntaments de la Garrotxa recorren a la videovigilància per la manca de policies

El Consell Comarcal instal·la càmeres connectades amb els Mossos en punts estratègics per evitar robatoris

Entrada de les Planes d'Hostoles

Foto: ACN, Gerard Vilà

La comarca de la Garrotxa ha optat per blindar-se contra els robatoris amb la instal·lació de diverses càmeres de videovigilància en punts estratègics, difon l’ACN.

Els aparells estaran connectats directament amb Mossos d’Esquadra, que rebran una alerta si la càmera detecta una matrícula sospitosa i podran actuar en la zona, caracteritzada per ser una extensió gran amb cases disseminades que són objectius dels lladres.

La iniciativa del Consell Comarcal de la Garrotxa, que es posa en marxa el mes vinent, té com a objectiu afrontar la mancança de policies que denuncia la institució, la qual es nota sobretot en 20 dels 21 municipis que la conformen, ja que només Olot, la capital, té cos policial propi.

Segons el Consell Comarcal, alguns pobles van ser reticents a posar càmeres inicialment, però ara han mostrat la seva voluntat d’instal·lar-les quan es pugui.

Unes estan col·locades a la rotonda d’entrada a Besalú, per cobrir els cotxes sospitosos que entren des de Girona o surten en aquesta direcció. Una altra està col·locada a la zona posterior dels túnels de Bracons i així es té constància dels que operen venint o sortint des del Ripollès. A més, a la rotonda de la Canya també n’hi haurà si es desvien cap a aquella zona. A les Planes d’Hostoles n’hi ha just a l’entrada i, a més, estan coordinades amb les de Sant Gregori per aquells lladres que circulen per la C-63, afegeix la mateixa informació.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari