Sánchez anirà a la investidura sense tenir lligats els suports necessaris

El president en funcions i aspirant socialista rebutja un referèndum sobre la independència de Catalunya i evitar referir-se a l'amnistia

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, a la Moncloa (ACN)

El rei d’Espanya, Felip VI, ha encarregat al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que intenti formar govern, després que el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, no ho aconseguís la setmana passada.

La decisió del cap d’Estat, anunciada aquest dimarts per la presidenta del Congrés, Francina Armengol, s’ha oficialitzat després d’una ronda de contactes amb partits en la qual no han participat bona part de les formacions que Sánchez necessita convèncer per ser reelegit.

En la roda de premsa que ha ofert després de rebre l’encàrrec de Felip VI, Sánchez ha evitat referir-se a la concessió d’una amnistia a canvi del suport de Junts a la investidura, però ha defensat que “fer política implica generositat” i ha rebutjat celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya com el que li exigeixen ERC i Junts. En concret, ha justificat aquesta negativa “no només per compromís i exigència constitucional”, sinó també “per una convicció política”.

El president en funcions i aspirant del PSOE s’ha mostrat confiat que podrà aplegar els vots afirmatius necessaris per ser investit, malgrat que la líder de Sumar, Yolanda Díaz, vicepresidenta del govern de Sánchez, ha dit aquest dilluns que estan “lluny” de tancar un acord suficient per donar-li suport.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari