El Govern demana la dimissió de Raquel Sánchez, que acusa de mentir amb l’R2 de Gavà

L'informe d'Adif descarta que la causa fos un llamp: "El ministeri ho va negar i en període electoral"

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, conversa amb la consellera de Territori, Ester Capella (ACN)

El Govern ha acusat la ministra de Transports en funcions, Raquel Sánchez, de “mentir” amb la incidència de l’R2 de Gavà. Després de conèixer l’informe d’Adif, que descarta que la causa fos un llamp, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha demanat la dimissió de Sánchez: “Qui menteix i no dóna la cara ni les explicacions necessàries no pot continuar al davant d’un ministeri”.

Així mateix, ha subratllat que el ministeri “va negar” que les causes fossin altres que un llamp, i a més en període de campanya electoral. El Govern ho considera “gravíssim”, sobretot perquè es va posar “en perill” la integritat física de les persones usuàries de Rodalies. En aquest sentit, l’executiu ha tornat a exigir el traspàs íntegre del servei.

Plaja ha subratllat que, després de conèixer l’informe d’Adif, el ministeri encara no ha donat “cap explicació” sobre les causes reals -la falta de manteniment de la catenària- ni pel fet que en primera instància Sánchez “mentís”.

La portaveu del Govern ha afegit que han hagut de passar quasi 5 mesos per conèixer les causes que van deixar centenars de persones atrapades en trens de Rodalies, i centenars de milers d’usuaris durant un mes sense el servei que corresponia.

Plaja no ha donat més explicacions sobre si el Govern ja coneixia l’informe quan Sánchez es va reunir amb la consellera de Territori, Ester Capella.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari