Junts i ERC porten al plenari de l’Ajuntament de Barcelona una proposició a favor de l’amnistia

Els dos grups esperen el suport dels comuns i almenys l'abstenció del PSC

Ernest Maragall i Xavier Trias | Foto - ERC

Els grups municipals de Trias x Barcelona i ERC han presentat una proposició per ser aprovada pel proper ple municipal a favor de l’amnistia. El text conjunt insta el consistori a “donar suport a la tramitació” d’una llei d’amnistia a les Corts espanyoles en referència als “fets, accions i omissions d’intencionalitat política vinculades a l’exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya, tipificats com a infracció penal o administrativa” que hagin tingut lloc entre l’1 de gener del 2013 i l’entrada en vigor de la llei. D’aquesta manera, els dos grups esperen el suport dels comuns i almenys l’abstenció del PSC, amb qui ja han parlat.

La proposició ha estat presentada públicament de forma conjunta pels líders dels dos grups, Xavier Trias i Ernest Maragall, respectivament. El text diu que l’amnistia serviria per “retornar el legítim i necessari debat democràtic a la vida política, tot garantint la no reiteració d’accions judicials o administratives que vulguin perseguir-lo o negar-lo”.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari