Arxivada la denúncia contra Jordi Évole per l’entrevista a Josu Ternera

La Fiscalia rebutja revisar si la peça conté l'enaltiment del terrorisme assenyalat per l'associació Dignidad y Justicia

Jordi Évole

La Fiscalia de l’Audiencia Nacional ha arxivat la denúncia presentada per l’entitat Dignidad y Justicia contra el periodista Jordi Évole per l’entrevista a l’exdirigent d’ETA José Antonio Urrutikoetxea, àlies Josu Ternera.

La tinent fiscal de la Audiencia Nacional, Marta Durántez, ha comunicat aquest dijous que descarta visionar No me llame Ternera, el documental que inclou l’entrevista, adduint que la Constitució “reconeix i protegeix el dret a expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions”.

Durántez també ha recordat que l’exercici d’aquests drets no pot restringir-se mitjançant una “censura prèvia”, que limitar-los no pot ser la conseqüència d’hipòtesis o suposicions sobre l’eventual comissió d’un delicte, i que només es podria segrestar la peça audiovisual amb una resolució judicial.

Dignidad y Justicia havia reclamat a la Fiscalia que revisés l’entrevista per si Évole havia comès els delictes d’enaltiment del terrorisme i humiliació a les seves víctimes, però Durántez ha rebutjat el que ha considerat que seria una “investigació prospectiva basada en les circumstàncies de la persona entrevistada”.

El documental No me llame Ternera s’emetrà en la pròxima edició del festival de cinema de Sant Sebastià, que comença el 22 de setembre.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari