Salut preveu prohibir fumar dins d’un cotxe si hi ha menors

El conseller Balcells també anuncia la intenció de regular de l'ús de mòbils a les escoles a la futura llei per combatre addicions

El conseller de Salut, Manel Balcells, en roda de premsa (ACN)

El Departament de Salut de la Generalitat treballa perquè la futura llei per combatre addicions que preparà el Govern català inclogui la prohibició de fumar a l’interior del cotxe si hi ha menors, segons ha anunciat aquest dimecres el conseller Manel Balcells en una entrevista a RAC1.

Balcells també ha avançat que la futura norma podria permetre regular aspectes com l’ús de dispositius mòbils als centres educatius, recull l’ACN. En concret, ha dit que la llei està redactada i que ara s’està contrastant amb els sectors professionals i socials, i que anirà “en la línia de regular tots aquests factors i si cal, fins hi tot, l’ús de pantalles als instituts”.

Així doncs, el conseller ha obert la porta a treballar amb el Departament d’Educació per prohibir l’ús de dispositius mòbils als patis dels centres educatius o garantir que les pantalles a les aules només s’utilitzin amb finalitats educatives. “Tot està observat a l’articulat de la llei però s’haurà de treballar amb tots els actors”, ha comentat.

Pel que fa a la possibilitat de prohibir fumar a les terrasses de bars i restaurants, el titular de Salut ha reconegut que és una qüestió molt controvertida i que genera certa “polèmica”, però ha afegit que mantenen converses amb el sector per buscar una solució dissuasiva que permeti “protegir la salut” sense alterar l’activitat dels restauradors.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Salut preveu prohibir fumar dins d’un cotxe si hi ha menors”

Feu un comentari