Puigdemont intervé en la Universitat Catalana d’Estiu sense que el detinguin

Absència de Mas i xiulets i interrupcions a Aragonès i Montilla en l'acte de record a Pau Casals

El president de la Generalitat Pere Aragonès i l'expresident Carles Puigdemont durant l'acte de la Universitat Catalana de l'Estiu (ACN)

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha participat aquest dilluns en l’homenatge a Pau Casals que ha organitzat la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà, al Codalet (França), sense patir cap mena d’interrupció o ensurt. Malgrat tenir la immunitat europarlamentària suspesa, la policia francesa no ha suposat cap problema per a Puigdemont. De fet, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ja va avisar que no reactivaria les euroordres fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronunciés sobre les eventuals mesures cautelars.

En la seva intervenció, Puigdemont ha reivindicat el llegat de “generositat i fraternitat” del músic català i ha defensat el “deure” de buscar solucions “pel país, per la llengua i per la seva gent”, i no “cap sortida personal”. “Res del que va fer Pau Casals va ser pensant en ell ni buscant cap sortida personal per a ell, i tenim el deure de continuar fent el mateix”, ha insistit l’eurodiputat de Junts, que també ha destacat la voluntat del músic “d’oferir el seu talent i projecció internacional” per fer “palanca” per aconseguir canviar “coses que semblen difícils de moure”.

Puigdemont ha coincidit en l’acte amb el president de la Generalitat Pere Aragonès i els expresidents Quim Torra, José Montilla i Jordi Pujol, sent la primera vegada que el fundador de Junts assisteix a un acte públic a la Catalunya Nord des que a principis de juliol el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) li va retirar la immunitat. L’expresident Artur Mas ha sigut una de les absències destacades en l’homenatge a Pau Casals, i Aragonès i Montilla han patit interrupcions en els seus discursos.

L’expresident socialista ha estat rebut amb crits d'”independència” que no el deixaven començar la seva intervenció, i ha hagut d’esperar-se per poder començar. Durant el seu discurs, els crits d'”independència” i els xiulets del públic han incrementat sobretot quan Montilla ha reivindicat el diàleg i la negociació. “L’Espanya homogènia i excloent ha de donar pas a una Espanya fraternal, respectuosa amb la diversitat i capaç de gestionar la seva pluralitat”, ha conclòs l’expresident.

Al seu torn, el president Aragonès també ha estat rebut amb crits d'”independència” que l’han obligat a interrompre el seu discurs i tornar a començar. No obstant això, el republicà no s’ho ha pres com a una crítica, i ha assenyalat que “sempre és bonic començar els actes recordant quin és el nostre objectiu”.

(Visited 153 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari