La Generalitat atorga l’autorització previa de quatre grans parcs fotovoltaics a l’Anoia

Contemplen la resolució de les al·legacions que Ajuntaments i entitats havien presentat contra els projectes

Planta fotovoltaica Augusto a Badajoz (Endesa)
Planta fotovoltaica Augusto a Badajoz (Endesa).

Els dies 11 i 14 d’agost el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’autorització administrativa prèvia de quatre grans parcs fotovoltaics que es pretenen construir a l’Anoia i el Bages.

Es tracta dels parcs ‘PS Matacan Solar’ i ‘PS Escribano Solar’, de Matcan Solar SL (Grup Ignis), ubicats a Sant Martí de Tous i Jorba i a Òdena respectivament; el parc ‘PS Castellfollit’, impulsat per Xaloc Solar SL (Grup Enel) a Castellfollit del Boix (Bages), i el parc ‘PS Aspillera Solar’, d’Aspillera Solar SL (Grup Ignis), ubicat a Bellprat:

  • ‘PS Matcan Solar’: 44.464 kW de potència i 30.866.211,04 euros de pressupost.
  • ‘PS Escribano Solar’: 44.900 kW de potència i 30.866.211,04 euros de pressupost.
  • ‘PS Castellfollit’: 42.000 kW de potència i 18.199.424,23 euros de pressupost.
  • ‘PS Aspillera Solar’: 46.300 kW de potència i 24.969.957,15 euros de pressupost.

En el primer, el segon i el quart cas, l’empresa volia adjuntar en la mateixa autorització totes les línies d’evacuació de l’energia produïda cap a la subestació elèctrica Anoia, situada a Vilanova del Camí, afectant Jorba, Òdena i Vilanova. En el tercer cas, a la subestació elèctrica de Rubió. L’aprovació d’aquestes línies s’haurà de fer de forma independent, segons la resolució publicada al DOGC.

Aquestes autoritzacions prèvies contemplen la resolució de les al·legacions que Ajuntaments i entitats havien presentat contra els projectes. Aquest fet ha indignat a l’entitat Preservem l’Anoia, que ha mantingut una reunió del seu àmbit jurídic per decidir les accions que realitzarà: “És una vergonya. Aprovar i només 30 dies per poder reaccionar. Molts dels secretaris i els advocats estan de vacances. Està molt clar el què han fet. Realment estan autoritzant frenèticament, en acceleració i amb una sensació de data límit”.

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari