Els embassaments de Catalunya estan per sota del 25% de la capacitat

Cap dels deu de les conques internes catalanes registra més del 50%

Embassament del Congost de Mont-rebei

Les elevades temperatures i la manca de precipitacions al llarg del juliol i agost han evaporat l’aigua acumulada a finals de la primavera als embassaments de Catalunya. Aquest dissabte, els embassaments de les conques internes de Catalunya se situen en el 24,96% de la capacitat total, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Són 14 punts i mig menys que l’any anterior en la mateixa data, quan estaven en el 39,54 %. Es preveu que amb l’arribada d’una nova onada de calor, la xifra disminueixi encara més, fins a situar-se en nivells del 2008.

Dels deu embassaments de les conques internes de Catalunya, cap registra més del 50%. Els que es troben en una situació més crítica són el de Riudecanyes, amb un 4,94% de la capacitat, quan fa un any estava en el 28,6 %, i el de Siurana, amb un 5,33%, gairebé la meitat que l’any anterior, quan estava en el 9,57%.

El Darnius-Boadella també ha perdut la meitat de l’aigua respecte a l’agost del 2022. Si llavors era del 36,80%, ara es troba en el 18,33 %. Els embassaments de Sau i de la Llosa del Cavall tampoc no superen la mitjana, amb un 20,42 % i un 24,70%, però la pèrdua ha estat més gran en el cas del primer, ja que la reserva d’aigua ha baixat 17 punts, mentre que en el cas del segon la baixada ha estat de 6 punts en un any.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari