Armengol buscarà el “consens” dels grups per articular l’ús de les llengües al Congrés

La presidenta de la cambra baixa es reuneix aquest divendres amb el rei Felip VI

    Francina Armengol, la nova presidenta del Congrés dels Diputats, durant el seu discurs a la sessió constitutiva de les Corts Generals (ACN)

    La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, es “bolcarà” per aconseguir que es puguin utilitzar les llengües cooficials al Congrés tan aviat com es pugui. Entrevistada per TVE i la SER, Armengol ha explicat que es reunirà amb els grups parlamentaris per buscar el “consens”: “Vull intentar que hi hagi diàleg entre tots perquè puguem complir amb aquest objectiu el més ràpid possible”.

    La presidenta de la cambra baixa ha remarcat les complexitats que això comporta, i que s’hauran de veure, també, les possibilitats tècniques per garantir-ho. Armengol, que aquest divendres es reunirà amb el rei Felip VI, ha rebutjat marcar terminis per a celebrar una sessió d’investidura i ha recordat que correspon al monarca reunir-se amb els grups i veure quin candidat pot tenir majoria. Tot i això, creu que la majoria progressista a la Mesa “sens dubte marca un camí”.

    La presidenta del Congrés reunirà per primer cop la Mesa aquest divendres al migdia “per posar la maquinària en marxa” i fer que la institució “camini a ritme ràpid”. Sobre el compromís perquè a la cambra baixa també es pugui parlar català, eusquera i gallec, Armengol ha coincidit que el Congrés “ha de representar l’Espanya real”, amb la “diversitat i riquesa lingüística”.

    Tot i que en el seu discurs d’investidura va assegurar que l’aplicació seria immediata, Armengol ha concretat que per a fer-ho realitat s’hauran d’abordar algunes qüestions tècniques. A més, ha dit que té voluntat de “buscar acords” també en aquest assumpte.

    (Visited 57 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari