Quin humorista de TV3 diu que es pot fer broma de tot menys del PSC?

Magí García, guionista i encarregat d’una secció setmanal al programa Està passant. Ho ha afirmat en una entrevista que li han fet al digital independentista dirigit per José Antich, El Nacional. A la pregunta de si “Es pot fer humor de tot?”, García contesta que “Es pot fer humor de tot, menys del PSC, crec”. Ho creu però ell fa humor o, més aviat, l’utilitza com excusa per criticar el PSC i els socialistes pels quals demostra una inquina malaltissa.

L’entrevista es va publicar el diumenge 6 d’agost i dos dies després va fer un muntatge gràfic que va penjar a Twitter on es veia Miquel Iceta, Pedro Sánchez i Felipe González en postures ridícules, logotips de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i una bossa amb cal viva i un rètol del PSOE. La cal viva fa referència al material amb què el grup terrorista dels GAL va fer desaparèixer els cossos de dos militants d’ETA ara fa quaranta anys, quan governava el PSOE. L’associació del PSOE amb la cal viva és habitual en els atacs que dirigeixen humoristes de TV3 com Magí García als socialistes. Un dels que ho fa sovint és Manel Vidal, que va compartir el programa de TV3 Zona Franca amb García i que en va ser acomiadat després de dir que els votants socialistes són nazis. García i el presentador del programa, Joel Díaz, van dimitir en solidaritat amb Vidal.

En plena campanya de les eleccions generals, va replicar un comunicat del PSC en què es denunciava la censura aplicada pels nous governs autonòmics i municipals de PP i Vox a determinades propostes culturals. “Això és com si estàs contra el terrorisme i per acabar amb ell muntes un grup terrorista”, va afirmar.

García, Vidal i Díaz formen part del negoci audiovisual La Sotana, un podcast dedicat al Barça però on hi falten les crítiques als socialistes. El febrer, García va parlar en aquest programa del bullying als vestidors esportius. “Això provoca problemes d’autoestima fins a l’edat adulta, depressions, suïcidis i, el que és encara pitjor, penya que vota el PSC”, va afirmar provocant el riure dels seus companys de tertúlia.

A l’entrevista d’El Nacional, el professional de TV3 explica que a les eleccions generals va votar la CUP i es defineix com independentista. Precisament, el tuit de l’entrevista ha sigut reenviat per dirigents de la CUP com Albert Botran o Pau Juvillà. De la CUP es deu poder fer humor però a Magí García no sembla que l’inspiri tantes ganivetades com les que dedica als socialistes.

(Visited 294 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari