Demòcrates reclamen a Sánchez negociar “el Brexit català” per aconseguir el suport de Junts

El portaveu del Consell de la República ha afirmat que ara "la pilota és a la teulada de PSOE i PP"

Antoni Castellà en una roda de premsa de Demòcrates (Mariona Puig, ACN)
Antoni Castellà en una roda de premsa de Demòcrates (Mariona Puig, ACN).

Antoni Castellà, portaveu polític de Demòcrates de Catalunya, diputat del grup de JxCat en el Parlament i portaveu del Consell de la República que lidera Carles Puigdemont, ha reptat a Pedro Sánchez a negociar “el Brexit català” si vol ser investit de nou president del Govern d’Espanya.

Castellà ha afirmat en declaracions a EFE que ara “la pilota és a la teulada de PSOE i PP”, ja que són els seus candidats a la Moncloa els que han de dir si estan disposats a obrir una negociació, no sobre més competències autonòmiques, sinó sobre la “sobirania” de Catalunya, tot i que la investidura depèn dels set diputats de Junts en el Congrés.

El portaveu polític de Demòcrates és un dels pocs postconvergents que s’ha posicionat, perquè col·labora amb Puigdemont en el Consell de la República i té un marge de maniobra més gran, perquè el seu partit és Demòcrates, escissió independentista d’Unió Democràtica.

El diputat pertany als independentistes que reivindiquen la vigència del referèndum unilateral de l’1 d’octubre del 2017 i ha reclamat al PSOE “canviar el marc mental”. Ha advertit que els partits independentistes de Catalunya no van organitzar l’1-O per negociar “més competències o un concert econòmic”, sinó que “hi ha un abans i un després” després del 2017.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari